Sun Fysiokulma Susanna Pohto

 

050 4413 668

Kelan alle 65-vuotiaiden vaativan kuntoutuksen yksilöfysioterapia

on Kelan järjestämää ja rahoittamaa. Kuntoutujan etuudet maksaa Kela. Kuntoutus perustuu voimassa olevaan lakiin ja Kelan terapian palvelukuvaukseen vaativasta kuntoutuksesta. Asiaan voi tutustua Kelan sivulla, josta löytyy myös hakemuslomakkeet.

 

Minulla on sopimus Kelan kanssa ajalle 1.12.2022- 31.12.2024 fysioterapiapalvelun tuottamisesta Keskisen vakuutuspiirin alueella, kuntaryhmässä 1 (Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Teuva, Vimpeli, Ähtäri). Yksilöllistä fysioterapiaa toteutetaan Sun Fysiokulman tiloissa osoitteessa Päämajantie 4, Ylihärmä tai kuntoutujan kotona. Tarvittaessa terapian voi toteuttaa kuntoutujan muussakin arkiympäristössä, kuten päiväkodissa.  Terapian toteutustapa ja paikka ilmenevät KELAn kuntoutuspäätöksestä.

 

Työssäni minulle on kertynyt kokemusta erityisesti aivoverenkiertohäiriö ja MS-tautia sairastavien asiakkaiden kuntoutuksesta ja terapiasta. Kuntoutus pohjautuu lääkärin tekemään kuntoutussuunnitelmaan. Kuntoutuksessa huomioidaan eritoten asiakkaan omat tavoitteet ja suunnitellaan terapian sisältöä alkututkimusten- ja testausten perusteella yhdessä asiakkaan kanssa. Yksilöfysioterapian tavoitteena on auttaa löytämään asiakkaan omat voimavarat ja kyvyt sekä vaikuttaa mahdollisuuksiin selviytyä arkipäivän tilanteissa parhaalla mahdollisella tavalla. Asiakas saa valmiuksia ja rohkeutta osallistua elinympäristössään mahdollisimman täysipainoisesti. Kuntoutus pyrkii löytämään myös keinoja ympäristössä olevien fyysisten ja sosiaalisten esteiden vähentämiseksi. Lisäksi asiakas saa innostusta toimia oman elämänsä tavoitteiden asettamiseksi ja niiden saavuttamiseksi.

 

 

Kelan alle 65-vuotiaiden vaativan kuntoutuksen yksilöallasterapia

Minulla on sopimus Kelan alle 65-vuotiaiden vaativan kuntoutuksen yksilöallasterapian toteuttamiseksi ajalle 1.12.2022- 31.12.2024. KELA:n maksusitoumuksella tapahtuva allasterapia tapahtuu ohjaamanani Härmän Kylpylässä, Ylihärmässä ja se toteutetaan kylpylän normaaleina aukioloaikoina. Terapian toteutus perustuu Kelan palvelukuvaukseen yksilöallasterapiasta. Olen käynyt Kelan vaatiman Trimmi-kurssin syksyllä 2022.

 

Allasterapia on vedessä tapahtuvaa fysioterapiaa ja liikeharjoittelua. Veden terapeuttiset ominaisuudet ja monipuoliset liikekokemukset tukevat kehonhallinnan kehittymistä sekä tuovat tietoisuutta omasta kehosta ja liikkeistä.  Veden paine myös vähentää turvotusta ja kipua. Altaassa harjoitetaan tasapainoa, lihasvoimaa, liikeratoja ja nivelten liikkuvuutta. Veden vastus ja sen kannatteleva vaikutus tehostavat ja avustavat harjoituksia.

  

Allasterapia sopii silloin, jos liikkuminen on hidasta tai hankalaa esimerkiksi neurologisen sairauden, lihasheikkouden, niveloireiden tai kivun takia.